Små tærter med laks og spinat

Små tærter med laks og spinat

image_pdfimage_print

Tærter er lækre og skønne, for fyldet kan varieres i det uendelige og er ren god måde at få brugt sine rester på.

Ingredienser 6 stk.

Dej

  • 75 g mel
  • 75 g rugmel
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g koldt smør
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 æggeblomme
  • Sprayolie til forme
  • 6 små aluforme

Æggemassen

  • 1,5 æg
  • 1 spsk ricotta/Philadelphia
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 spsk revet ost
  • 1/4 dl sødmælk

Fyld

  • 50 g røget laks i små stykker
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • Lidt frisk dild

Fremgangsmåde

Dej

  1. Find en skål og bland mel og salt sammen. Kom det kolde smør i og hak det fint, så det ligner revet ost.
  2. Kom til slut vand og æg i dejen og ælt kortest muligt med hænderne (da varmen i hænderne kan smelte smørret).
  3. Form til en kugle og stil på køl i min.30 minutter.
  4. Tag ud og rul til en pølse, del dejen i 6 og rul dem runde med kagerulle.
  5. Smør aluformene og kom den udrullede dej der.
  6. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag v.200 grader i 5 min. Tag ud og afkøl.

Æggemassen og fyld

  1. Find en skål og pisk alle ingredienserne sammen.
  2. Tag formene med den forbagte dej. Fordel laks og spinat i bunden, hæld æggemassen i.
  3. Bag i 15 min. ved 180 grader.
  4. Pynt med dild inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*