Tærter er lækre og skønne, for fyldet kan varieres i det uendelige og er ren god måde at få brugt sine rester på.
Ingredienser 6 stk.
Dej
- 75 g mel
- 75 g rugmel
- 1/2 tsk salt
- 75 g koldt smør
- 2 spsk koldt vand
- 1 æggeblomme
- Sprayolie til forme
- 6 små aluforme
Æggemassen
- 1,5 æg
- 1 spsk ricotta/Philadelphia
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 spsk revet ost
- 1/4 dl sødmælk
Fyld
- 50 g røget laks i små stykker
- 1 håndfuld frisk spinat
- Lidt frisk dild
Fremgangsmåde
Dej
- Find en skål og bland mel og salt sammen. Kom det kolde smør i og hak det fint, så det ligner revet ost.
- Kom til slut vand og æg i dejen og ælt kortest muligt med hænderne (da varmen i hænderne kan smelte smørret).
- Form til en kugle og stil på køl i min.30 minutter.
- Tag ud og rul til en pølse, del dejen i 6 og rul dem runde med kagerulle.
- Smør aluformene og kom den udrullede dej der.
- Prik huller i bunden med en gaffel og forbag v.200 grader i 5 min. Tag ud og afkøl.
Æggemassen og fyld
- Find en skål og pisk alle ingredienserne sammen.
- Tag formene med den forbagte dej. Fordel laks og spinat i bunden, hæld æggemassen i.
- Bag i 15 min. ved 180 grader.
- Pynt med dild inden servering.
Seneste kommentarer