Filokurv med kylling, guacemole og lynsyltede rødløg

Filokurv med kylling, guacemole og lynsyltede rødløg

image_pdfimage_print

De her små fine filokurve, er nemme at lave og utrolig dekorative på eks. et tapas bord, som appetizer eller som forret. Du kan variere fyldet, man kunne i stedet for kylling bruge tigerrejer, pulled pork eller lign.

Ingredienser 12 stk.

  • 1/2 pakke frossen filodej
  • 2 avokadoer
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt, peber
  • 1 lille fed hvidløg
  • 4 små stykker kyllingeinderfilet
  • 1 rødløg
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • Smør til stegning
  • Salt, Peber

Fremgangsmåde

  1. Tag filodejen ud af fryseren.
  2. Smør en muffinform (en fast af eks. silikone) med smør eller olie.
  3. Bræk filodejen i små stykker og fold ned i muffins formene.
  4. Bag ved 200 grader i ovnen til de er gyldne ca. 12 minutter.
  5. Tag ud og afkøl, når de er afkølet kan de fine kurve tages op og fyldes.
  6. Tag en lille minihakker/stavblender og kom avokado, presset hvidløg og creme fraiche deri og kør til cremen er helt blød. Smag til med salt og peber.
  7. Kom smør på en pande og steg kyllingen i ca. 5 min. pr. side. Drys med salt og peber under stegningen.
  8. Hæld lagen (eddike og sukker) i en gryde og kog kort op. Skræl og snit løget i halvbåde og hæld den kogte lager over. Stil på køl (hvis det får lov at stå i nogle timer, får det en smuk pink farve).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*