Rimmet laks

Rimmet laks er rå laks som bliver tilberedt i en lage af salt og sukker. Jeg tilføjede lidt tørret dild for at give det lidt mere smag. Det er super nemt at lave og dejligt at det serveres koldt, så hvis man får gæster, skal man blot skære det ud.

Jeg lavede en hjemmelavet dildmayo, citronskum, ærtespirer og rugbrødscroutoner til. Kan også serveres på et tyndt lag salat med små stykker æble og aioli.


Rimmet laks

En super lækker og smuk forret

  • 360 g rå laks uden skind (jeg købte frossen laks, da rå laks skal have været frosset i 24 timer grundet parasitter)
  • 4 tsk. læsøsalt (eller alm.)
  • 4 tsk. sukker
  • 2 tsk. tørret dild
  1. Kom sukker, salt og dild i en skål og bland det sammen
  2. Tag laksestykket og vend det rundt i blandingen
  3. Pak fisken godt ind i film eller (hvis du som jeg har en vakuum maskine, vakuum pak laksen)
  4. Lad den stå på køl i 24 timer.
  5. Skæres i tynde skiver og serveres koldt med tilbehør til.
Forret
forret, laks, rimmet


laks