For mig er det bedste ved en gammeldags vaffelis guf. Jeg kan godt lide at det bliver fyldt både i bunden og på toppen. En dag var jeg på en havn og ville have en is, men de var løbet tør for guf!;S Endte med ikke at få en is, tog hjem og tænkte jeg selv kunne lave mit eget.
Det er super enkelt og kræver 3 ingredienser og 10 minutter.
Ingredienser - 5 personer
- 2 bægere pasteuriserede æggehvider (svarer til 3 æggehvider)
- 160 g sukker
- 2 tsk. jordbæraroma (hvis ikke du har det, kan du bruge koncentreret jordbærsaft
Fremgangsmåde
- Find en skål i metal/glasskål som kan tåle vandbad.
- Kom hviderne i skålen.
- Find en gryde og kom dæk bunden med vand ca. 2 cm højt.
- Kog vandet op og stil skålen med hvider derpå
- Pisk hviderne luftige og hvide over vandbadet
- Tilføj herefter sukkeret lidt efter lidt
- Tag skålen af varmen og pisk videre i 5-10 min til massen er afkølet
- Smag til med jordbæraroma.
- Stil til at hvile i 10 minutters tid, så bliver den lige lidt mere luftig.
- Server med is og evt. isvafler til.
- Kan godt bruges dagen efter.
Seneste kommentarer