Hjemmelavet lyserød guf

Hjemmelavet lyserød guf

image_pdfimage_print

For mig er det bedste ved en gammeldags vaffelis guf. Jeg kan godt lide at det bliver fyldt både i bunden og på toppen. En dag var jeg på en havn og ville have en is, men de var løbet tør for guf!;S Endte med ikke at få en is, tog hjem og tænkte jeg selv kunne lave mit eget.

Det er super enkelt og kræver 3 ingredienser og 10 minutter.

Ingredienser - 5 personer

  • 2 bægere pasteuriserede æggehvider (svarer til 3 æggehvider)
  • 160 g sukker
  • 2 tsk. jordbæraroma (hvis ikke du har det, kan du bruge koncentreret jordbærsaft

Fremgangsmåde

  1. Find en skål i metal/glasskål som kan tåle vandbad.
  2. Kom hviderne i skålen.
  3. Find en gryde og kom dæk bunden med vand ca. 2 cm højt.
  4. Kog vandet op og stil skålen med hvider derpå
  5. Pisk hviderne luftige og hvide over vandbadet
  6. Tilføj herefter sukkeret lidt efter lidt
  7. Tag skålen af varmen og pisk videre i 5-10 min til massen er afkølet
  8. Smag til med jordbæraroma.
  9. Stil til at hvile i 10 minutters tid, så bliver den lige lidt mere luftig.
  10. Server med is og evt. isvafler til.
  11. Kan godt bruges dagen efter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*