SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stor marengs med råcreme og bær

image_pdfimage_print

Den her ret emmer af sommer- en masse lækre bær og råcreme gør det til en killer-dessert:)

Ingredienser 8 personer

  • Marengs

    • 7 pasteuriserede æggehvider
    • 5 1/4 dl rørsukker (evt. almindelig)
    • Evt. saft fra 1/2 citron

    Råcreme

    • 2 æggeblommer
    • 2 spsk. sukker
    • 1,5 dl piskefløde
    • 1 vaniljestang
  • Diverse frugt og bær. Jeg brugte også lidt syrener fra haven som pynt.

Fremgangsmåde

Marengs
  • Tænd ovnen på 130 grader.
  • Sæt en gryde over med en lille smule vand i bunden (til vandbad) og få det til at koge.
  • Find en rustfriskål (evt. glasskål, da den skal over vandbad) og hæld æggehvider, sukker og citronsaft heri (OBS massen bliver luftig og fylder noget mere end i starten, så find en skål med god plads).
  • Sæt skålen over det kogende vand og pisk med en elpisker over vandbadet i marengsmassen.
  • Massen bliver luftig og ligner lidt guf til en gammeldags is
  • Brug evt. termometer, massen skal blive ca.60-65 grader.
  • Derefter tages den af varmen.
  • Hæld massen op i en sprøjtepose og lav en stor rund cirkel (evt.2 du kan stable) på bageplader med bagepapir. 
  • Bages i ca. 45 minutter på midterste rille.
  • Tages ud og afkøles på en bagerist. 
Råcreme
  • Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig masse
  • Pisk flødeskummet i en anden skål til flødeskum.
  • Vend forsigtigt masserne sammen lige før servering.

Pynt marengs med råcreme,bær og mynteblade lige inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*