SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kammuslinger og skilt kærnemælk med dildolie

image_pdfimage_print

Den her ret var jeg lidt spændt på at forsøge at lave, havde en idé om at grønt og lyserød radise ville være smukt sammen med kammuslingerne. Jeg blev virkelig glad for resultatet – både præsentation og smag. Og en ting som jeg altid godt kan lide – det tog ikke lang tid at lave ca.20 minutter i alt.

Ingredienser- 2 personer

  • 6 friske store kammuslinger
  • 1 stor håndfuld dild
  • 1 dl neutral olie
  • Salt, peber
  • Citronsaft
  • 2 dl. kærnemælk
  • evt. lidt brøndkarse til pynt (eller dild)
  • 2 radiser, skyllet og skåret i tynde strimler
  • 1 tsk. smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Først laves dildolien: kom den skyllede dild og olien i en blender og blend til en ensfarvet grøn masse.
  2. Find en skål og tag et klæde over (viskestykke eller lign) hæld den purerede olie over og ’si’ så du har olie uden klumper i, som kommer ned i skålen.
  3. Tag noget køkkenrulle og dup kammuslingerne tørre, drys med salt og peber
  4. Tag en gryde og lun kærnemælken lidt op v. svag-middelvarme, må ikke koge eller blive meget varm. Hæld dildolien i lidt af gangen og rør det forsigtigt rundt, så olien danner små grønne søer på toppen.
  5. Tag den skilte kærnemælk af varmen.
  6. Smag til med citron, salt og peber.
  7. Tag en pande og skru helt op for varmen.
  8. Kom en klat smør på panden og steg kammuslinger i 2 min. på hver side.
  9. Find en skål og hæld den skilte kærnemælk i, anret de 3 kammuslinger, pynt med radise skiverne og brøndkarse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*