Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

image_pdfimage_print

Jeg har tit haft lyst til at prøve koldskål med jordbær, men var først i går jeg kastede mig ud i det. Jeg laver for det meste altid hjemmelavet koldskål, da det er nemt og man kan styre hvor sød/syrlig den skal være. Jordbær i koldskål er super lækkert, min kærestes kommentar var ”Det er den bedste koldskål jeg nogensinde har fået”. Kast dig ud i det, det tager kun 10 minutter.

Servér evt. med friske bær, kammerjunker, myslidrys eller lign.

Ingredienser 2 personer

 • 1/2 liter kærnemælk
 • 1/2 liter ymer
 • 3 past. æggeblommer
 • 5 spsk. sukker
 • 1 vanillestang
 • 300 g friske jordbær

Fremgansmåde

 1. Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
 2. Flæk vanillestangen over og tag kornene ud og op i skålen.
 3. Piskes i æggemassen.
 4. Skyl jordbærrene og skær toppen af. Halver evt. de største.
 5. Hæld jordbærrene i en blender og tilføj kærnemælken. Blend det indtil jordbærrene er blendet i småstykker i kærnemælken.
 6. Bland jordbærmassen med æggemassen. Tilføj yderligere ymer.
 7. Blandes sammen og serveres koldt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*