Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

image_pdfimage_print

Jeg har tit haft lyst til at prøve koldskål med jordbær, men var først i går jeg kastede mig ud i det. Jeg laver for det meste altid hjemmelavet koldskål, da det er nemt og man kan styre hvor sød/syrlig den skal være. Jordbær i koldskål er super lækkert, min kærestes kommentar var ”Det er den bedste koldskål jeg nogensinde har fået”. Kast dig ud i det, det tager kun 10 minutter.

Servér evt. med friske bær, kammerjunker, myslidrys eller lign.

Ingredienser 2 personer

  • 1/2 liter kærnemælk
  • 1/2 liter ymer
  • 3 past. æggeblommer
  • 5 spsk. sukker
  • 1 vanillestang
  • 300 g friske jordbær

Fremgansmåde

  1. Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
  2. Flæk vanillestangen over og tag kornene ud og op i skålen.
  3. Piskes i æggemassen.
  4. Skyl jordbærrene og skær toppen af. Halver evt. de største.
  5. Hæld jordbærrene i en blender og tilføj kærnemælken. Blend det indtil jordbærrene er blendet i småstykker i kærnemælken.
  6. Bland jordbærmassen med æggemassen. Tilføj yderligere ymer.
  7. Blandes sammen og serveres koldt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*