Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

image_pdfimage_print

Jeg var til fotokursus hos Fru Knips for en måneds tid siden, og det var super spændende og lærerigt. Jeg fik mange gode tips til at tage det gode madfoto, og kan fortsat se min egen udvikling. På fotodagen havde hun lavet en suppe til frokost, som vi så skulle fotografere og style. Suppen var rødbedesuppe, og fik derfor lyst til at lave det selv herhjemme – havde helt glemt hvor lækkert det smagte. Til suppen lavede jeg nogle snoede brød med hjemmelavet pesto i – mums, den opskrift må jeg også snart få lagt op. Ellers serverede jeg suppen med frisk timian og creme fraiche.

Ingredienser 2 personer

  • 3 mellemstore rødbeder
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 8 små kartfoler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 1 dl creme fraiche 18 % (eller fedtprocent efter ønske)
  • Frisk oregano
  • 1 liter fond – bestående af 1 grøntsags bouillonterning + 1 terning kyllingebouillon samt 1 liter vand
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • Evt. brød

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder, kartofler og rødbeder.
  2. Skær ud i små tern (jo mindre jo hurtigere koger de ud og kan blendes)
  3. Skræl løg og hvidløg og hak fint.
  4. Kom olie i en varm gryde og svits løg og hvidløg kort.
  5. Tilføj nu grøntsagerne +  1 liter fond (bare 1 liter vand og 2 bouillonterninger, som lige masses ud i væsken)
  6. Kom et par kviste frisk oregano deri.
  7. Lad koge i ca. 20 minutter /alt afhængig af hvor små stykker grøntsagerne er
  8. Når du kan stikke en gaffel i grøntsagerne og den slipper er de ved at være klar
  9. Tag en stavblender og blend suppen i gryden.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Server med creme fraiche og frisk oregano. Evt. brød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*