Rødbede carpaccio

Rødbede carpaccio

image_pdfimage_print

Den her salat er faktisk lidt á la tomatsalat, hvor tomaterne er erstattet af rødbeder i stedet for 🙂 Den er super frisk, og lækker med tynde skiver af rødbede. Den er perfekt til dem der gerne vil begrænse kulhydrat indtaget, og der er i stedet lidt sunde fede råvarer som ost og nødder til at mætte. Og det bedste: den mørke lilla/røde farve er fantastisk 😀

Ingredienser - 2 personer

  • 1-2 rødbeder
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g parmesan flager
  • Frisk basilikum
  • 1 spsk. mørk balsamico

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeden og riv den i tynde skiver (helst på et mandolinjern, men ellers i hånden eller på siden af et rivejern)
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande, bliv ved panden, de kan nemt brænde på. Sørg for at vende dem, så de får farve på alle sider (det giver dem den gode smag)
  3. Riv parmesanen i flager på et rivejern eller skær tyndt med en kniv
  4. Fordel derefter rødbedeskiverne på et fad, hæld derefter balsamico på, kom pinjekerner, parmesan og til slut basilikum på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*