Asiatiske dumplings med svinekød

Dumplings med svinekød

image_pdfimage_print

Jeg er ret vild med fingermad og små søde stykker, som ofte er en del af tapas. Det skyldes nok at det små stykker tager længere tid at spise og man derfor hygger lidt mere under måltidet. Dumplings er asiatisk og tilberedes over damp. De minder lidt om forårsruller, men er dog bløde og ikke sprøde. Retten indeholder massere af smag fra soya, hvidløg, chili, citron og koriander. Og det er ekstra skønt, at de faktisk slet ikke er svære at folde. Jeg købte en bambuskurv, som jeg placerede ovenpå en gryde med vand i bunden (obs, det er vigtigt at vandet ikke røre dumplingens, det er dampen der skal varme dem op). Hvis du skal lave af flere omgange, så pak de færdige dumplings ind i sølvpapir eller lign.

Jeg lavede kun en slags fyld med svinekød, du kan også sagtens lave en lækker udgave eks. med tigerrejer og ingefær. Kun din fantasi sætter grænsen.

Ingredienser - 2 personer

  • 300 svinekød
  • Olie eller smør til stegning
  • 2 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 1 spsk. Soya
  • 1/8 finthakket spidskål (eller anden kål)
  • 20 stk. Goya/dumplings dej, optøede (Kan købes på frost i nogle supermarkeder. Jeg havde købt mine i en asiatisk forretning)

Salat

  • 1/4 lilla spidskål
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. olie
  • Saft fra 1 citron
  • Frisk koriander (ca. 1 spsk. fuld)
  • 1/2 spsk. lys sirup

Dip

  • 3-4 spsk. mørk Soya
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1/2 medium stærk chili m. kerner, skåret i tynder skiver

Fremgangsmåde

  1. Steg kødet i smør/olie på panden
  2. Når det er gennemstegt så tilsæt de øvrige ingredienser (pånær kålen). Steg i et par minutter
  3. Tag panden af varmen og bland herefter kålen rundt
  4. Placér dumplings dejen på bordet og lig ca. 1 teske fyld i midten af hver
  5. Dup vand rundt på hele kanten med din finger
  6. Tag begge kanter og saml den på toppen, fold og saml kanterne hele vejen over, så der ingen huller er
  7. Når de alle er klar, så klargør salat og dip. Når du har det klar, så fortsæt til næste punkt (da dumplings gerne skal serveres straks efter de er dampet)
  8. Når tilbehøret er klar, så fyld en gryde 1/4 op med vand. Kog vandet op.
  9. Placér bambuskurven over det kogende vand.
  10. Lig så mange dumpings i der kan være og lig låget på bambuskurven.
  11. Lad dem dampe i 2 min.
  12. Servér straks og drys evt. med frisk koriander eller chili

Salat

  1. Snit spidskålen meget fint
  2. Skræl guleroden og lav lange stykker med en kartoffelskræller
  3. Kom herefter olie, citronsaft og sirup over og lad stå
  4. Citronen vil marinere lidt og få kålen til at falde lidt sammen, og blive mere blød i konsistensen

Dip

  1. Bland ingredienserne sammen og servér i en lille skål ved siden af dumplingsne, som skal dyppes i den lækre smagfulde dip.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*