SAMSUNG CAMERA PICTURES

Chokoladekage med jordbærskum og karamel

image_pdfimage_print

Den her dessert tager ikke så lang tid at lave (da karamellen kan købes på dåse) og cremen består at flødeskum. Så du skal bruge mest tid på at bage chokoladekagen, som bages i 2 små forme (22 cm).

Ingredienser 8 personer

  • 3 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 knivspids salt
  • 120 g mørk chokolade (min. 70 %)
  • 2, 5 dl hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 dl sødmælk
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1,5 dl piskefløde
  • 10 friske jordbær
  • evt. rød farve
  • 1/2 dåse karamelliseret mælk
  • evt. skovsyre til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen heri – hvis ikke, så brug en elpisker.
  3. Pisk sukker og æg til en luftig hvid masse.
  4. Tilføj vanillesukker, creme fraiche og det smeltede smør.
  5. Smelt chokoladen over vandbad og tilføj i dejen.
  6. Find en anden skål og rør de tørre ingredienser sammen (si evt. mel og bagepulver for klumper inden).
  7. Hæld de tørre ingredienser op i den anden dej.
  8. Smør 2 springforme på 22 cm med smør eller olie.
  9. Hæld chokodejen deri.
  10. Bag i 20 minutter.
  11. Tag ud og afkøl på en bagerist.
  12. Pisk imens flødeskummet og tilsæt evt. lidt rød farve (så cremen bliver lyserød).
  13. Skyl og skær jordbærrene i skiver.
  14. Påfør flødeskums cremen på den ene kage samt jordbærskiverne og kom den anden kage ovenpå.
  15. Åbn dåsen med karamelliseret karamel og fordel på toppen, så det løber ned af siderne.
  16. Pynt evt. med skovsyre og jordbær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*