Asiatisk nudelsalat med andebryst

image_pdfimage_print

Jeg er stor fan af det asiatiske køkken – jeg er vild med de mange smage såsom koriander, ingefær, chili, soya, hoisinsauce, lime, sesamolie mm. Her er en salat som ser enkel ud, men som pga. alle de mange krydderier er proppet med massere af smag. Andebryst passer godt til, men kan sagtens byttes ud med eks. tyndt skåret oksekød, tigerrejer eller kyllingebryst.

Asiatisk nudelsalat med andebryst

En lækker frisk salat med and
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: and, andebryst, asiatisk, æggesalat, nudelsalat, nudler
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g andebryst 200 g pr. person
  • 375 g æg nudler
  • 2 spsk. peanuts
  • 2 spsk. sesam
  • 1/2 stk chili jalapenos middelstærk
  • 1 stykke ingefær 5 cm
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 stk forårsløg
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. hoisinsauce
  • 1 stk lime
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pakke bønnespirer
  • 4 blade Iceberg
  • 2 stk gulerødder

Sådan gør du

  • Snit/rids fedtet og gnid godt med salt
  • Skær chili i skiver, skær skrællen af ingefæren, skær forårsløget i skiver og blend det hele sammen med den friske koriander
  • Find en pande og tænd for varmen, når den er meget varm ligges andebrysterne på den tørre pande med skindsiden nedad.
  • Brun andebrysterne kort på alle sider. Skru herefter ned på middelvarme og steg i ca. 20 minutter. Vend jævnligt kødet.
  • Klargør imens tingene til wokken: pil hvidløgsfeddene og kom i en hvidløgspresser, rist peanuts og sesam på en tør pande til de tager farve, skyl bønnespirerne, vask 4 store salatblade, del lime i både, skræl skrællen af gulerødderne og fortsat med at bruge skrælleren til at lave lange tynde spiraler af gulerødderne.
  • Når kødet har stegt i de 20 minutter, tages det af panden og pakkes ind i sølvpapir (på nær skindet, så bliver det blødt pga.damp).
  • Kog vand med 1 tsk. salt i en gryde. Tilsæt nudlerne og kog i 5 min.
  • Hæld sesamolien i en wok og steg de blendede krydderier heri. Tilsæt presset hvidløg. Tilføj herefter bønnespirer, soya, hoisinsauce og ca. halvdelen af gulerødderne. Vend kort og sluk for varmen.
  • Hæld vandet fra de kogte nudler og vend nudlerne i wokblandingen.
  • Skær andebrystet i skiver.
  • Anret med et salatblad i siden, nudler i bunden, kom andebrystskiver i den ende side, gulerødderne i den anden side, frisk koriander, 1 limebåd, og de ristede nødder på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*