Honning/chili marineret kylling med kokosris

Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen ūüôā Tror det er et hit hos de fleste, ogs√• b√łrn. S√¶rligt risene med den milde og cremede kokosm√¶lk smag er super l√¶kkert.

Ingredienser 3 personer

Kylling

  • 750¬†g hele kyllingel√•r med skind
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 1/2 ds. kokosm√¶lk + vand s√• der i alt er 0,5 liter
  • 225 g ris
  • 1 dl opt√łede √¶rter
  • 1/2 stilk citrongr√¶s
  • 1 spsk. sm√łr
  • 3 cm. frisk ingef√¶r
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. opt√łede √¶rter.

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • Frisk persille
  • 1 fed hvidl√łg (presset)
  • Salt, Peber

√ėvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

Fremgangsmåde

Kylling

  1. Bland marinaden til kyllingen i en skål.
  2. Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  3. Stil p√• k√łl i ca. 60 min.
  4. Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
  5. Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  1. Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
  2. Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
  3. Svits sm√łr i en gryde og steg kort ingef√¶r og citrongr√¶s.
  4. Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
  5. Skyl risene og tilsæt i gryden.
  6. Kog ved svag varme i 20 min.
  7. Kort f√łr servering tils√¶ttes lidt √¶rter.

Creme

  1. Ingredienserne til cremen blandes sammen i en sk√•l. Stil p√• k√łl ind til servering.

Servér evt. med citron og frisk koriander.