Honning/chili marineret kylling med kokosris

Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen 🙂 Tror det er et hit hos de fleste, også børn. Særligt risene med den milde og cremede kokosmælk smag er super lækkert.


Honning/chili marineret kylling med kokosris

Super lækker ret med de mest cremede kokosris

Kylling

  • 900 g hele kyllingelår med skind
  • 3 spsk. honning
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 400 ml kokosmælk
  • 340 g ris
  • 3,5 dl vand
  • 1.5 dl optøede ærter
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 spsk. smør
  • 4 cm. frisk ingefær
  • 3 tsk. salt
  • Creme

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk persille
  • Salt

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

Kylling

  1. Bland marinaden til kyllingen i en skål.
  2. Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  3. Stil på køl i ca. 60 min.
  4. Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
  5. Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  1. Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
  2. Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
  3. Svits smør i en gryde og steg kort ingefær og citrongræs.
  4. Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
  5. Skyl risene og tilsæt i gryden.
  6. Kog ved svag varme i 20 min.
  7. Kort før servering tilsættes lidt ærter.

Creme

  1. Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skål. Stil på køl ind til servering.
  2. Servér evt. med citron og frisk koriander.
Hovedret
chili, honning, kokos, kokosmælk, kylling, marinade, ris