Honning/chili marineret kylling med kokosris

Honning/chili marineret kylling med kokosris

image_pdfimage_print

Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen 🙂 Tror det er et hit hos de fleste, også børn. Særligt risene med den milde og cremede kokosmælk smag er super lækkert.

Ingredienser 3 personer

Kylling

  • 750 g hele kyllingelår med skind
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager

Kokosris

  • 1/2 ds. kokosmælk + vand så der i alt er 0,5 liter
  • 225 g ris
  • 1 dl optøede ærter
  • 1/2 stilk citrongræs
  • 1 spsk. smør
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. optøede ærter.

Creme

  • 2 dl creme fraiche
  • Frisk persille
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • Salt, Peber

Øvrigt

  • Frisk koriander
  • Citron

Fremgangsmåde

Kylling

  1. Bland marinaden til kyllingen i en skål.
  2. Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
  3. Stil på køl i ca. 60 min.
  4. Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
  5. Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.

Kokosris

  1. Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
  2. Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
  3. Svits smør i en gryde og steg kort ingefær og citrongræs.
  4. Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
  5. Skyl risene og tilsæt i gryden.
  6. Kog ved svag varme i 20 min.
  7. Kort før servering tilsættes lidt ærter.

Creme

  1. Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skål. Stil på køl ind til servering.

Servér evt. med citron og frisk koriander.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*