Den her ret er dejlig nem at lave – da kyllingen passer sig selv i ovnen 🙂 Tror det er et hit hos de fleste, også børn. Særligt risene med den milde og cremede kokosmælk smag er super lækkert.
Ingredienser 3 personer
Kylling
- 750 g hele kyllingelår med skind
- 2 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. chiliflager
Kokosris
- 1/2 ds. kokosmælk + vand så der i alt er 0,5 liter
- 225 g ris
- 1 dl optøede ærter
- 1/2 stilk citrongræs
- 1 spsk. smør
- 3 cm. frisk ingefær
- 2 tsk. salt
- 1 dl. optøede ærter.
Creme
- 2 dl creme fraiche
- Frisk persille
- 1 fed hvidløg (presset)
- Salt, Peber
Øvrigt
- Frisk koriander
- Citron
Fremgangsmåde
Kylling
- Bland marinaden til kyllingen i en skål.
- Hæld det ned i en frysepose og kom kyllingen deri.
- Stil på køl i ca. 60 min.
- Tag ud og kom i en ildfast fad, hvor bunden er dækket med vand.
- Bag i ovnen v. 200 grader i ca. 40-45 minutter.
Kokosris
- Hak ingefæren fint (riv den evt. på et rivejern).
- Mas citrongræs flad med siden af en kniv og del den i 2.
- Svits smør i en gryde og steg kort ingefær og citrongræs.
- Tilsæt kort efter væsken (kokosmælk + vand= 0,5 liter).
- Skyl risene og tilsæt i gryden.
- Kog ved svag varme i 20 min.
- Kort før servering tilsættes lidt ærter.
Creme
- Ingredienserne til cremen blandes sammen i en skål. Stil på køl ind til servering.
Servér evt. med citron og frisk koriander.
Seneste kommentarer