SAMSUNG CAMERA PICTURES

Chokolade cupcakes med pistacie frosting

image_pdfimage_print

Pistacie frosting og chokolade dej er en skøn kombination.

Ingredienser 12 cupcakes

Kagedej

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 tsk. kværnet vanille (eller 1 stk vanillestang)
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 spsk. mælk
  • 2 spsk. kakaopulver

 

Frosting

  • 250 g blødt smør (vigtigt det er blødt, ellers kan det ikke blandes)
  • 425 g flormelis
  • 1 spsk. mælk
  • 1 tsk. pistaciearoma (jeg købte min hos Specialkøbmanden. Kan også fås i de fleste helseforretninger eller matas).
  • 1 knivspids grøn farve

Pynt

  • Tørrede kornblomster (købt samme sted som pistaciearomaen)

HUSK muffinsforme.

Fremgangsmåde

Kagedej

  1. Kom alle ingredienserne i en røremaskinen (evt. en almindelig skål).
  2. Kør til du har en god lind dej uden klumper.
  3. Hældes i muffinsforme ca. 3/4 fyldt op (gerne forme som ligger i en fast form med passende huller, så den ikke bliver mere ‘bred’ under bagningen, men hæver i højden). Er dog ikke en nødvendighed, hvis ikke du lige har det.
  4. Bages ovnen i ca. 20 min. (prik evt. ned i en med en strikkepind eller gaffel og tjek dejen ikke hænger ved).
  5. Stilles til afkøling på en rist.
  6. VIGTIGT at de er helt afkølede, før du pynter dem med frosting, så det ikke smelter.

 

Frosting og pynt

  1. Kom ingredienserne til frosting i en skål og rør det sammen i en røremaskine (si evt. flormelis i for at undgå klumper).
  2. Pynt kagerne med en sprøjtepose og tyl.
  3. Drys med de tørrede kornblomster.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*