SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vietnamesiske forårsruller

image_pdfimage_print

Jeg har ikke lavet disse ruller længe, men de er lækre og sunde. Et stykke rispapir vejer meget lidt og derfor er det begrænset hvor mange kulhydrater der er i.

Det er lækkert at servere for gæster. Tager lidt tid at snitte grøntsagerne fint. Man kan vælge at rulle dem eller lade folk rulle dem ved bordet. Fyldet kan varieres i det uendelige.

Ingredienser 6 personer, 60 minutter

  • 30 stk. rispapir (kan fås i de fleste supermarkeder)
  • 1 agurk
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød snackpeber
  • 1 spidskål
  • 1 avokado
  • 1 stor bøtte rejer (400 g)
  • 450 g kyllingebryst
  • Olie
  • Karry
  • Frisk koriander
  • evt. frisk limeskiverDip: Chili sauce eller hjemmelavet peanutsauce (2 spsk. peanutbutter, 1 hvidløg, 1 spsk. sesamolie, 1 dl vand, 1/2 spsk. fiskeolie, 1 løg).

Fremgangsmåde

  1. Snit grøntsagerne i lange tynde strimler.
  2. Steg kyllingekødet i olie på panden og krydr med karry.
  3. Når kødet er stegt, skæres det i små stykker.
  4. Vandet skal væk fra rejerne.
  5. Når fyldet er klar, skal du til at rulle:
  6. Tag en skål/fad med koldt vand i.
  7. Put et par stykker rispapir derned af gangen.
  8. Efter ca. 1 minut bliver rispapiret bløde og klar til at folde.
  9. Tag et rispapir op og put fyldet på midten. Fold den ene kant op over fyldet, fold derefter begge sidekanter ind på midten og rul færdig.
  10. Anret på et fad, dip og evt. med limeskiver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*