SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tærte med laks og persille

image_pdfimage_print

Tærte er en ting jeg elsker, men som jeg af en eller anden grund ikke altid lige får lavet. Og faktisk er det ret hurtigt at lave sin egen tærtebund og fyldet kan varieres i det uendelige, og er en god måde at få brugt nogle rester på. Jeg havde både persille, ost og noget creme fraiche der skulle bruges.

Ingredienser

Tærtedej

  • 150 g hvedemel (byt evt. lidt af det ud med noget mere groft mel)
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 2 spsk. koldt vand
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 400 g laksefilet
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 æg
  • 2 dl. creme fraiche 6 %
  • 4 spsk. hakket persille
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. friskværnet peber
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåde

Dej

  1. Find en skål og put mel og salt deri.
  2. Tag det kolde smør og skær i små stykker.
  3. Kom det ned i melet og hak det i små stykker med en kniv (brug ikke hænderne, da det vil varme smøret op). Det skal blive smuldret og minde lidt om revet ost i udseende.
  4. Tilsæt æg og vand og saml dejen til en kugle. Brug kort hænderne (så lidt som muligt).
  5. Pak dejen ind i film og stil på køl i 30 min.

Fyld

  1. Damp laksefileterne i en pande med 1dl vand i bunden. Lad dem dampe i ca. 5 min.
  2. Lig fisken i en si, så overskydende vand sies væk.
  3. Tag dejen ud af køleskabet, når de 30 min er gået.
  4. Rulle dejen ud med en kagerulle og beklæd en tærteform med dejen.
  5. Prik huller i dejen med en gaffel.
  6. Bag dejen i en forvarmet ovn på 220 grader i 10 min. (midterste rille).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*