SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sprøde dybstegte tigerrejer med chilimayo

image_pdfimage_print

Jeg elsker fisk, men især rejer, som jeg kunne spise hver dag:) Disse dybstegte rejer er virkelig min nye favorit ret. Den er perfekt som snack, forret eller tapas og vil helt sikkert imponere dine gæster.

Det er ikke svært, så kast dig ud i det.

Ingredienser 4 personer, 30 minutter

  • 20 tigerrejer, ukogte og med skal
  • 3 dl rasp
  • 2 dl mel
  • 2 æg
  • 1 liter solsikke/rapsolie
  • 1/2 citron

Chilimayo (den hurtige)

  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. stærk chilisauce
  • Salt, Peber

Fremgangsmåde

Chilimayo:

  1. Bland ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Chilien kan justeres alt efter hvor stærk du ønsker mayonnaisen.
  2. Stil på køl og server kold, når rejerne er stegt.

Rejer:

  1. Hvis rejerne er frosne, skal de være tøet op. Fjern forsigtigt skallen, men lad  hallen blive.
  2. Hvis tarmen ikke er fjernet, kan du skære et snit i toppen og evt. med pincet hive den ud (jeg var så heldig, at den fiskebutik jeg købte rejerne i, havde fjernet tarmen).
  3. Vend rejerne i mel, derefter æg og til sidst i rasp.
  4. Varm olien op i en gryde til ca. 150-170 grader (hvis du ikke har et termometer, så test evt. en reje)
  5. Jeg stegte 10 rejer ad gangen.
  6. Lad dem stege i olien til de bliver gyldne (halen bliver hurtigt lyserød).
  7. Tag dem op med en hulsi og lig en tallerken med køkkenrulle.
  8. Servér lune med den kolde chilimayo til.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*