SAMSUNG CAMERA PICTURES

Spidskålsrösti med tunmousse

image_pdfimage_print

Jeg elsker fisk. Denne ret er god til forret eller tapas. Fyldet på röstien kan varieres, med det du elsker. Kunne eks. være rejer, laks og Philadelphia, kylling, æggesalat med bacon mm. Den er lowcarb og glutenfri.

Röstien er lavet af grøntsager og æg, så den er glutenfri.

Ingredienser 4 personer, 40 min. (dejen skal stå i 30 min.)

  • 1/2 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 2 æg
  • Salt, Peber
  • Smør/olie til stegning
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 ds. tun i olie
  • Frisk dild
  • Citronsaft
  • Salt, Peber

Fremgangsmåde

  1. Snit spidskålen meget fint
  2. Skræl og riv gulerødderne fint på et rivejern.
  3. Put grøntsagerne i en skål og bland med 2 æg.
  4. Drys med salt og peber.
  5. Stil på køl i ca. 30 min – så dejen kan ’samle’ sig.
  6. Varm olie/smør på en pande og lig små klatter af spidskål/gulerodsblandingen. Det er ikke såsammenhængende, men når æggene stivner på panden, får det ‘dejen’ til at hænge sammen. Steg i ca. 2-3 min på hver side.
  7. Hæld olien fra tunen og hæld den over i en skål.
  8. Bland med creme fraiche, 1 håndfuld frisk dild og smag til med salt, peber og citronsaft. Stil  moussen på køl til röstierne skal serveres.

2 Comments

  1. Charlotte Steffensen

    Hej
    Jeg skal lave din opskrift til 15 Pers i morgen.
    Jeg er i tvivl om rostierne skal være varme eller kolde, når de serveres ?
    Vh Charlotte

    • Kære Charlotte. Jeg serverede dem kolde i sin tid. Men tænker at du evt kan lune dem lidt evt kort før servering. Men hvis de er meget varme vil tunmoussen smelte… håber det bliver et hit hos gæsterne. Skriv endelig feedback. Vh Madmusen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*