SAMSUNG CAMERA PICTURES

Quinoasalat med kylling

image_pdfimage_print

Quinoa er et nyere bekendtskab for mig. Fik det på en café og fik lyst til selv at bruge det. Det er proteinrigt, fiberrige og med antioxidanter. Et rigtig sundt alternativ til mere traditionelle korn og pasta. Det er også glutenfri, eneste ulempe er, at det er lidt dyrere end mere almindelige produkter. Kan fås i større supermarkeder.

Ingredienser- 2 personer + frokostrest

  • 2 dl rød Quinoa
  • 4 dl vand
  • 450 g kyllingebryst
  • 5 skiver bacon
  • 1/4 puck feta
  • 1/2 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 4 blommetomater
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk. sesamolie (du kan bruge en anden slags)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. sennep

Fremgangsmåde

  1. Skyl 2 dl quinoa’en godt i en si og hæld i en gryde med 4 dl vand. Kog i 10 min og hæld vandet fra. Lad det gerne stå og trække i ca. 5 min.
  2. Steg baconen på en tør pande. Når den er godt stegt og sprød, så tag den af og lig den på en tallerken med køkkenrulle (suge noget af fedtstoffet op).
  3. Steg lidt smør på panden og steg kyllingebrysterne ved middelvarme. Drys med salat og peber.
  4. Imens snittes spidskålen i små stykker.
  5. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
  6. Skyl og skær tomaterne i halve.
  7. Bland sesamolien, presset hvidløg og sennep sammen. Hæld over den afkølede quinoa.
  8. Put spidskål, gulerod og tomater ned til quinoa’en.
  9. Skær fetaen i små tern. Og put ned i skålen med de øvrige ingredienser.
  10. Klip baconen i små stykker og bland deri.
  11. Skær kyllingebrysterne ud og put ned til de øvrige ingredienser.
  12. Server blandingen i en skål. Pynt med frisk persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*