SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pulled pork

image_pdfimage_print

Jeg holdte for nyligt en fest for 30 personer. Da vi var mange, havde jeg brug for at lave mad der kunne forberedes i forvejen, men samtidigt var super lækkert. Jeg lavede Pulled Pork burger med hjemmelavede brød. Jeg ville ikke mangle kød og lavede 500 g pr person. Det viste sig at  være alt for meget – vil være mere passende med ca. 300 g pr. person.

Det 3 gode ting ved pulled pork er: kødet er billigt, det bliver nemt mørt og det passer sig selv i ovnen.

Ingredienser 6 personer, 11 timer tilberedningstid (i ovnen)

  • 1 nakkefilet af svinekød på ca. 2 kg.
  • 1/4 dåse krydderi (Købt i supermarked. Man kan også lave sin egen krydderiblanding).

Fremgangsmåde

  1. Stegen gøres klar dagen før.
  2. Afpuds overflødigt fedt og sener af (lidt ligesom med en mørbrad).
  3. Vend stegen i krydderiblandingen. Den skal have krydderi over det hele.
  4. Put i en pose og lad den marinere i køleskabet til næste dag.
  5. Lig stegen i en dyb bradepande eller ovnfast fad.
  6. Tænd ovnen på 100 grader.
  7. Bag stegen midterst i ovnen i 11 timer.
  8. obs. Det kan være nødvendigt at hælde overskydende væske fra (kan gemmes og bruges inden servering).
  9. Tag stegen ud og skil den ad med 2 gafler.
  10. Serveres eks. som burger, i tortilla med salat/coleslaw og barbecuesauce. Kan også serveres med salat til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*