Min nye yndlingsvariant af pizza er faktisk en vegetarisk med kartoffel og rosmarin. Kæresten savner dog lidt kød, så lavede denne version med skinke, som blev super lækker.
Ingredienser 1 bradepande, 4 personer, ca.90 minutter tilbedreningstid
- 1 portion pizza dej (bruger ofte pizzamel fra supermarkedet og følger opskriften derpå.)
- 50 g gær (mængden af gær varierer afhængig af det mel du køber, se på pakken)
- 2 spsk. olie
- 1,5 tsk. salt
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 frisk mozzarella
- 75 g revet gratineringsost
- 3 kartofler
- 1 pakke kogt skinke
Fremgangsmåde
- Følg instruksen på pizzadejs pakken. Den skal ofte hæve 30 min., nogle skal hæve 30 min.x2.
- Når dejen er sat til hævning gøres det øvrige klar.
- Skræl kartoflerne.
- Riv kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern (vigtigt at de er meget tynde!)
- Put kartoflerne i en skål med olie, salt og rosmarin. Lad dem stå i olien, til pizzadejen er klar (minimum i 15 min.)
- Skær mozzarellaen i små stykker.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul den færdighævede pizza dej ud på en bageplade med bagepapir.
- Fordel kartoffelskiverne på dejen.
- Riv skinken i små stykker og anbring på pizzaen.
- Fordel derefter mozzarellaen og den revne ost jævnt udover dejen. Pynt evt. med lidt længere kviste af rosmarin.
- Bag pizzaen på midterste rille i ca. 15 min. (til dejen er sprød og osten gylden).
Nye kommentarer