Pizza med skinke og kartfoffel

Pizza med skinke og kartfoffel

image_pdfimage_print

Min nye yndlingsvariant af pizza er faktisk en vegetarisk med kartoffel og rosmarin. Kæresten savner dog lidt kød, så lavede denne version med skinke, som blev super lækker.

Ingredienser 1 bradepande, 4 personer, ca.90 minutter tilbedreningstid

  • 1 portion pizza dej (bruger ofte pizzamel fra supermarkedet og følger opskriften derpå.)
  • 50 g gær (mængden af gær varierer afhængig af det mel du køber, se på pakken)
  • 2 spsk. olie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 1 frisk mozzarella
  • 75 g revet gratineringsost
  • 3 kartofler
  • 1 pakke kogt skinke

Fremgangsmåde

  1. Følg instruksen på pizzadejs pakken. Den skal ofte hæve 30 min., nogle skal hæve 30 min.x2.
  2. Når dejen er sat til hævning gøres det øvrige klar.
  3. Skræl kartoflerne.
  4. Riv kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern (vigtigt at de er meget tynde!)
  5. Put kartoflerne i en skål med olie, salt og rosmarin. Lad dem stå i olien, til pizzadejen er klar (minimum i 15 min.)
  6. Skær mozzarellaen i små stykker.
  7. Tænd ovnen på 180 grader.
  8. Rul den færdighævede pizza dej ud på en bageplade med bagepapir.
  9. Fordel kartoffelskiverne på dejen.
  10. Riv skinken i små stykker og anbring på pizzaen.
  11. Fordel derefter mozzarellaen og den revne ost jævnt udover dejen. Pynt evt. med lidt længere kviste af rosmarin.
  12. Bag pizzaen på midterste rille i ca. 15 min. (til dejen er sprød og osten gylden).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*