Okseroast  med asparges i svøb og bearnaise

Okseroast med asparges i svøb og bearnaise

image_pdfimage_print

Det her vil være perfekt gæstemad og det er ikke særlig svært at lave. Vi fik vist lidt ekstra god mandagsmad med denne ret her! Jeg vil også vædde med at de fleste drenge vil synes det er en skøn ret.

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 12 friske asparges
  • Olie
  • 2 tsk. paprika
  • 1 spsk. chilipulver
  • Salt og peber
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 okseroast (købte en i rema på 500 g – det var rigeligt)
  • 250 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2,5 tsk. bearnaiseessens
  • Frisk estragon

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien i små buketter og lig dem på en bradepande med bagepapir
  2. Hæld olie, salt, peber, chilipulver og paprika over
  3. Tag aspargesene og knæk bunden af (hvis du bøjer den lidt, vil den knække naturligt et sted, så den træge ende ryger af). Tag baconskiverne og vikl rundt om et bundt på 3 asparges. Det passer med 4 bundter.
  4. Lig aspargesene over på bradepanden til broccolien.
  5. Rids okseroasten i fedtlaget og knid salt og peber i.
  6. Steg i forvarmet oven på 210 grader i ca. 30 min. (lad hvile i ca. 10 min, når den kommer ud af ovnen).
  7. Når der er ca. 5 min tilbage af kødets tid i ovnen sættes grøntsagerne ind (broccoli og asparges). De skal varme i 15 min ved samme varme.

Bearnaise:

  1. Til bearnaisen varmes smørret i en gryde v. middelvarme. Afkøl lidt og hæld forsigtigt det øverste klare smør over i en anden skål- du skal IKKE bruge det hvide bundfald fra smørret.
  2. Lav derefter et vandbad. Jeg tager en gryde med lidt vand i (ca.1/3 fyldt op) og en plastikskål over.
  3. Vandet skal småkoge – ikke for meget, da bearnaise skiller ved for høj varme!
  4. Hæld æggeblommerne i skålen over vandbadet sammen med essensen og pisk det luftigt.
  5. Hæld derefter det klarede smør i skålen, lidt af gangen imens du rører rundt (jeg fik min kæreste til at hjælpe).
  6. Fortsæt til smørret er brugt – og konsistensen bliver tyk.
  7. Tilslut smages til med salt og puttes frisk estragon i.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*