Marengs med råcreme og friske bær

Marengs med råcreme og friske bær

image_pdfimage_print

Marengs er faktisk ret nemt at lave og lavede denne udgave med lidt rød farve i – hvilket resulterede i denne skønne lyserøde farve. Råcreme passer godt til den søde marengs og de friske bær er prikken over i’et. En sikker vinder, som er farverig og dekorativ. Kan også bruges til brunch og tapas.

Ingredienser - ca. 24 små reder

Marengs

  • 7 pasteuriserede æggehvider
  • 5 1/4 dl rørsukker (evt. almindelig)
  • 1,5 spsk. rød frugtfarve (eller mere eller mindre afhængig af hvor rød du vil have den)
  • Evt. saft fra 1/2 citron

Råcreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • Friske bær ( 1 bakke af henholdsvis jordbær, blåbær, hindbær).
  • 24 mynteblade til pynt

Fremgangsmåde

Marengs

  1. Tænd ovnen på 130 grader.
  2. Sæt en gryde over med en lille smule vand i bunden (til vandbad) og få det til at koge.
  3. Find en rustfriskål (evt. glasskål, da den skal over vandbad) og hæld æggehvider, sukker og citronsaft heri (OBS massen bliver luftig og fylder noget mere end i starten, så find en skål med god plads).
  4. Sæt skålen over det kogende vand og pisk med en elpisker over vandbadet i marengsmassen.
  5. Massen bliver luftig og ligner lidt guf til en gammeldags is
  6. Brug evt. termometer, massen skal blive ca.60-65 grader.
  7. Derefter tages den af varmen.
  8. Tilføj rød frugtfarve efter smag.
  9. Hæld massen op i en sprøjtepose og fordel i små cirkler på bageplader med bagepapir.
  10. Bages i ca. 45 minutter på midterste rille.
  11. Tages ud og afkøles på en bagerist.

Råcreme

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig masse
  2. Pisk flødeskummet i en anden skål til flødeskum.
  3. Vend forsigtigt masserne sammen lige før servering.

Pynt marengs med råcreme,bær og mynteblade lige inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*