SAMSUNG CAMERA PICTURES

Æbleskiver

image_pdfimage_print

I juletiden hygger vi os ofte med hjemmebag, konfekt og god mad. Jeg er vild med æbleskiver – og hjemmelavet smager nu altså bare bedst.

Ingredienser ca.40 stk.

  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl mel
  • 1 spsk.sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 spsk. smeltet smør/olie
  • 3 æg
  • Smør til stegning i æbleskivepanden

    Server evt. med flormelis og syltetøj

Fremgangsmåde

  1. Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål.
  2. I skålen med blommer tilføres alle de øvrige ingredienser og pisk godt sammen til en dej.
  3. Stil dejen i køleskabet i mindst 30 min.
  4. Pisk æggehviderne stive (så stive at skålen kan vendes, uden at de falder ud)
  5. Vend de stivnede æggehvider i dejen der har hvilt i køleskabet.
  6. Varm en æbleskivepande godt op og put smør i alle hullerne.
  7. Tag en spiseske og fyld hullerne op ca.3/4 dele (dejen hæver når den varmes)
  8. Når dejen begynder at blive mere fast og boble, vendes de forsigtigt – eks. med en gaffel og vendes hurtigt rundt.
  9. Server med flormelis og syltetøj

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*