Laksecarpaccio

Laksecarpaccio

image_pdfimage_print

Jeg elsker fisk og havde set en laksemørbrad i Rema, og fik lyst til at lave noget lækkert. Jeg lavede denne laksecarpaccio – som er super nem og smuk. En rigtig god gæsteret, da alt kan forberedes i god tid.
Anrettede den på 2 måder og fik folks kommentarer på Instagram og billedet under viser favoritten.

Ingredienser - 2 personer, 15 min.

  • 100 g røget laks (jeg brugte laksemørbrad)
  • 2 tynde skiver rugbrød
  • Frisk dild
  • 2 æg
  • 2 spsk. peberrodssalat (færdiglavet, købt i Rema)
  • Salt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Sæt en gryde over med vand. Når det koger puttes æggene i. Koges i 10 min og skylles med koldt vand.
  2. Imens æggene koger, kan du gøre det næste klar.
  3. Skær to skiver rugbrød, så tyndt som muligt. Skær i små firkanter og steg i ca. 3 minutter på panden i lidt smeltet smør. Drys med salt og tag panden af varme og afkøl brødet, så de bliver sprøde.
  4. Skær laksen i tynde skiver og anret på tallerken.
  5. Skær igennem viden og få æggeblomme fri. Blommen skæres i små stykker. Det drysses udenom laksen.
  6. Drys med rugbrødsstykkerne.
  7. Put peberrodssalaten i en pose og klip hul i hjørnet (som en sprøjtepose). Dup små toppe af creme omkring laksen.
  8. Pynt af med dild til sidst og server.

OBS du kan lave rugbrødscrumble og æggene klar forud for evt. gæster. Så skal retten blot anrettes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*