SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kikærtesalat med kyllingefrikadeller

image_pdfimage_print

Kikærter er jeg begyndt at bruge mere, da der er glutenfri og faktisk rigtig gode og nemme at benytte i salater. Denne salat har masser af smag og friskhed. Perfekt til sommer og til grillsæson.

Ingredienser - 2 personer og rester til frokost (eller evt. 3 personer)

  • 1 ds. kikærter
  • 1 agurk
  • 12 cherrytomater
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. All Round krydderi
  • 1 tsk. sukrin (eller sukker)
  • 2 peberfrugter
  • 6 stk. radiser
  • 100 g ekstra lagret cheddar

Ingredienser - Dressing

  • Saft fra 1 lime
  • Frisk persille – ca. 1 håndfuld
  • 2 spsk. olie (brugte solsikke)
  • 1 lille fed hvidløg
  • Salt og Peber
  • 1 tsk. sukrin (eller sukker)

Ingredienser

  • 500 g kyllingefars
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 spsk. Husk fibre (eller havregryn)
  • Salt, Peber

Fremgangsmåde - Dressing

  1. Find et glas/skål og put limesaft, persille, olie og sukrin heri. Pil og pres hvidløget deri. Smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde - kikærtesalat

  1. Åbn dåsen med kikærter og skyl dem godt.
  2. Find en pande og kom smør på. Hæld kikærterne på panden og drys med sukring og all round krydderi. Steg i nogle minutter. Tag af varmen og hæld til afkøling i en skål.
  3. Skyl og snit flg. fint: agurk, peberfrugt, radiser og cherrytomater.
  4. Når kikærterne er kolde puttes de fintsnittede grøntsager ned i skålen.
  5. Hæld dressingen over kikærterne og grønt og bland godt sammen.
  6. Skær cheddarosten i små tern og put ned i salaten.

Fremgangsmåde - kyllingefrikadeller

  1. Find en skål og bland alle ingredienserne sammen. Form med en spiseske og håndfladen.
  2. Steg på panden i smør/olie (stegetid afhænger af størrelsen på dine frikadeller  – tag evt. en af varmen og skær over for at tjekke, om de er færdige).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*