Kikærter er jeg begyndt at bruge mere, da der er glutenfri og faktisk rigtig gode og nemme at benytte i salater. Denne salat har masser af smag og friskhed. Perfekt til sommer og til grillsæson.
Ingredienser - 2 personer og rester til frokost (eller evt. 3 personer)
- 1 ds. kikærter
- 1 agurk
- 12 cherrytomater
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. All Round krydderi
- 1 tsk. sukrin (eller sukker)
- 2 peberfrugter
- 6 stk. radiser
- 100 g ekstra lagret cheddar
Ingredienser - Dressing
- Saft fra 1 lime
- Frisk persille – ca. 1 håndfuld
- 2 spsk. olie (brugte solsikke)
- 1 lille fed hvidløg
- Salt og Peber
- 1 tsk. sukrin (eller sukker)
Ingredienser
- 500 g kyllingefars
- 2 æg
- 1 løg
- 1 spsk. Husk fibre (eller havregryn)
- Salt, Peber
Fremgangsmåde - Dressing
- Find et glas/skål og put limesaft, persille, olie og sukrin heri. Pil og pres hvidløget deri. Smag til med salt og peber.
Fremgangsmåde - kikærtesalat
- Åbn dåsen med kikærter og skyl dem godt.
- Find en pande og kom smør på. Hæld kikærterne på panden og drys med sukring og all round krydderi. Steg i nogle minutter. Tag af varmen og hæld til afkøling i en skål.
- Skyl og snit flg. fint: agurk, peberfrugt, radiser og cherrytomater.
- Når kikærterne er kolde puttes de fintsnittede grøntsager ned i skålen.
- Hæld dressingen over kikærterne og grønt og bland godt sammen.
- Skær cheddarosten i små tern og put ned i salaten.
Fremgangsmåde - kyllingefrikadeller
- Find en skål og bland alle ingredienserne sammen. Form med en spiseske og håndfladen.
- Steg på panden i smør/olie (stegetid afhænger af størrelsen på dine frikadeller – tag evt. en af varmen og skær over for at tjekke, om de er færdige).
Seneste kommentarer