Julekonfekt – 5 forskellige slags

Julekonfekt – 5 forskellige slags

image_pdfimage_print

Jeg elsker at være kreativ og det er der rig mulighed for når man laver julekonfekt. Jeg lavede 5 eksempler på nem julekonfekt du kan kaste dig ud i – og som klart vil blive et hit til lækkersultne julegæster

Havregrynskugler rullet i hasselnødder

Ingredienser - ca 20 stk.

  • 1 dl. hasselnødder
  • 1/2 dl kokosmel
  • 1,5 dl. havregryn
  • 3/4 dl. flormelis
  • 2 spsk. kold kaffe
  • 1 tsk. vanillestang (fra dåse) eller 1/2 vanillestang
  • 60 g blødt smør

Du kan evt. lave andre varianter med eks. bailey, nutella, maripan i ‘dejen’ eller rulle i eks. kokos, pistacie, kakaopulver, lakridspulver, guldstøv mm.

Fremgangsmåde

  1. Tag hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag i 15 min.ved 180 grader. De skal være godt varme, men ikke brændte. (smag evt. på en derefter). Når de er afkølet lidt, hakkes de fint og ligges i en skål.
  2. Bland alle de øvrige ingredienser sammen og stil på køl i ca. 15 min.
  3. Rul kuglerne i ønsket størrelse og rul i de hakkede nødder.
  4. Stil på køl til de skal serveres.

Marcipan/nougat juletræer med pistacie

Ingredienser

  • 200 g mørk overtrækschokolade
  • 400 g marcipan
  • 200 g blød nougat
  • 1 pose usaltet pistacienødder (ca. 80 g) – hakkes fint

Fremgangsmåde

  1. Skær marcipanen i tynde skiver  – du skal bruge 3 stk.(evt. vha. af en osteskære)
  2. Skær ligeledes nougaten i skiver – du skal bruge 2 stk.
  3. Lig henholdsvis marcipan, nougat, marcipan nougat i lag.
  4. Skær stykkerne i trekanter.
  5. Dyp i tempereret chokolade (lavet over vandbad)
  6. Dyp stykkerne i chokoladen og drys med pistacie
  7. Stil køligt indtil servering

Lakridskugler

”Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Rul marcipanen til små kugler
  2. Dyp i den tempererede hvide chokolade
  3. Drys lakridspulver på og stil køligt indtil servering

Kransekagekonfekt m. hvid chokolade og tivolikrymmel

Ingredienser ca. 20 stk.

  • 400 g odense kransekagemasse
  • 40 g hvid tempereret chokolade
  • Tivolikrymmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Form kransekagemassen i små stykker på bagepapir (lavede både nogle runde og nogle aflange stænger).
  3. Bages i ca. 8 min.
  4. Afkøl på en bagerist
  5. Hæld tempereret hvid chokolade i en frysepose og klip et lille hul i den ene side
  6. Pynt med chokoladen og drys krymmel på

Kokosknas

Ingredienser - ca. 20 stk.

  • 200 g Odense kokosmasse
  • 100 g mørk overtrækschokolade
  • 1 dl. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Form kokosmassen efter eget ønske (jeg lavede dem a la Bounty i form).
  2. Dyp i den tempererede chokolade og drys med kokosmel.
  3. Stil køligt indtil servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*