Green curry chicken

Green curry chicken

image_pdfimage_print

Jeg elsker mad med massere af smag, og det er nok grunden til, at jeg altid vælger thaimad, når vi bestiller take-away. Særligt er jeg vild med curry paste sammen med kokosmælk. Man kan få grøn, rød og gul currypaste. De fleste supermarkeder har currypaste (karry pasta), som er en blanding af mange krydderier som chili, ingefær, koriander, limeblade, hvidløg, citrongræs mm.
Jeg har førhen ‘bare’ købt curry paste i supermarkedet og hældt sammen med grøntsager og kokosmælk. Men jeg ville forsøge, at købe ind i en thai-butik, fordi jeg ønskede at få fat i frisk sød thai basilikum (som bliver brugt i udgaven fra thai-restauranten). Jeg søgte og fandt en thaibutik i nærheden af mig på Google. Her fandt jeg frisk sød thai basilikum, kaffir limeblade (frosne) og kokosmælk. Kokosmælken var meget mere cremet end supermarkedernes udgaver – så det har stor betydning af bruge ingredienser fra en thaibutik. Jeg kunne ikke bruge alt den friske thai basilikum, men spurgte mig til råds og fik at vide i butikken at de godt kunne fryses ned ligesom limebladene. Så nu har jeg klar i fryseren til en ny omgang curry. Næste gang bliver det så nok en gul eller rød udgave.

Ingredienser - 6 personer, ca. 45 min.

  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 800 g kyllingebryst filet
  • 2 ds. kokosmælk (gerne fra en thai-butik, da den ofte er mere cremet)
  • 4,5 spsk. fiskesauce
  • 3 tsk. sukker
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 10 kaffir limeblade (frosne, købt i thai-butik)
  • 1 bundt frisk sød thai basilikum (købt i thai-butik)
  • 3 spsk. green curry paste (evt. 4 hvis du kan lide det meget stærkt)
  • 1/2 rød chili m.kernerne (evt. 1 hel for ekstra stærk version)
  • Ris og evt. salte cashewnødder til at drysse over

Fremgangsmåde

  1. Skær squash og peberfrugt i tern.
  2. Skær lime bladene i tynde strimler (skær uden om stilken i midten og smid den væk).
  3. Skær chilien i små stykker.
  4. Skær kyllingebrystet på langs på midten. Derefter skær i små strimler på ca. 0,5 cm.
  5. Find følgende frem og gør klar: kokosmælk (åbn dåserne og bland ikke rundt), curry paste, sukker, fiskesauce, 1 dl vand, olie.
  6. Sæt risene over at koge i letsaltet vand. Mængden er angivet på posen. (kog i 20 min ved. svag varme og lad hvile derefter i 10 min.)
  7. Find en wok eller evt. gryde frem.
  8. Kom olie deri ved fuld varme.
  9. Steg kort green curry paste af.
  10. Tilføj det øverste fra kokosmælken (det hvide, som er afskilt fra det mere vandede i bunden). Steg kort.
  11. Skru ned til middel varme
  12. Kom kyllingen deri og brun. Skal ikke være helt gennemstegt, det bliver færdigt imens kokosmælken småsimre.
  13. Tilsæt de øvrige ingredienser: resten af kokosmælken, vand, sukker, fiskesauce, squash, peberfrugt, limeblade, chili.
  14. Lad simre i ca. 15 min.
  15. Kort før servering puttes de søde thai basilikumsblade deri.
  16. Server med ris og drys evt. med cashewnødder.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*