SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gnocchi med tigerrejer og tomatsovs

image_pdfimage_print

Gnocchi er italiensk og minder lidt om en melbolle. Den består primært af mel og moste kartofler. De er meget milde i smagen, så en kraftig tomatsovs passer godt til. Jeg lavede en portion gnocchi svarende til ca. 4 personer, så næste dag lavede en anden version dagen efter (kylling, gorgonzolasovs og asparges). Herunder er opskriften på fiskeversionen med tigerrejer.

Ingredienser - 4 personer

  • 1 kg. kartofler
  • 2 æggeblommer
  • 250 g mel (kan variere lidt afhængig af hvor melede kartoflerne er)
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt

Tomatsovs

  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. olie
  • 2 skalotteløg
  • 8 små cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 28 tigerrejer (7. pr. person) – eller hvor mange du nu ønsker 🙂
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk persille
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. revet parmesan pr. person.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave gnocchien.
  2. Kog kartoflerne med skræl i 20 min.
  3. Køl af i koldt vand og pil kartoflerne (jeg bruger en gaffel til at holde kartoflen med og en urtekniv til at skrabe skrællen af med).
  4. Put de pillede kartofler op i en skål og mos dem imens de er varme.
  5. Bland med æggeblomme, mel, olie og salt.
  6. Del dejen i 2 stykker og rul den ud til 2 lange ‘pølser’ ( med lidt mel på bordet).
  7. Tag en saks og klip i stykker på ca. 2 cm.
  8. Lig klar på en tallerken.

gnocchi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatsovsen laves

  1. Skræl og snit løgene fint.
  2. Pil hvidløget og put i en hvidløgspresser.
  3. Skyl og skær cherrytomaterne i halve.
  4. Find en gryde og varm 1 spsk. olie op.
  5. Put løg og hvidløg deri og svits kort.
  6. Tilføj ds. tomat og friske tomater.
  7. Lad det småkoge ind i ca. 20 min, så det bliver en tyk sovs.

Rejerne klargøres

  1. Fjern skallen fra rejerne.
  2. Skær et lille snit bagpå (der er en sort streng – det er rejens tarm). Fjern den og lig rejerne i en skål.
  3. Hæld olie og presset hvidløg over dem og lad stå og trække.

Når tomatsovsen er godt tyk. Forberedes det sidste. Find en gryde og fyld den godt op med vand (ca. 3/4 dele fyldt) og 1 tsk. salt deri. Kog op. Put gnocchien i og kog i 3 min. Hæld vandet fra.

Find en pande og steg rejerne i olie de har trukket i. Steg kort (ca. 1 min pr. side). Drys frisk persille på og tag fra varmen.

Anret tomatsovs, gnocchi og rejer i en tallerken. Top evt. med lidt revet parmesanost.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*