SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fuldkornspizza med pesto og rejer

image_pdfimage_print

Denne pizza er helt almindelig (altså hverken lowcarb eller glutenfri). Den er farverig og fungere godt som gæstemad. Kan man ikke så godt lide fisk, kan man bytte rejerne ud med serranoskinke eller hakket oksekød.

Ingredienser - 4 personer, 60 min.+

  • 1 pakke fuldkornspizzadej (med tilhørende gær)
  • 1 bøtte rejer
  • 1 ds. tomat
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, Peber
  • 2 pakker frisk mozzarella

Pesto

  • 2 dl olie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk.pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g revet parmesan ost

Fremgangsmåde

  1. Start med dejen. Følg anvisningen på pizzamelet (jeg lavede en halvpose – svarende til 2 pizzaer og 500 g mel).
  2. Imens dejen hæver, laves tomatsauce.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Hæld i en gryde med lidt olie, ds.tomat og smag til med salt og peber. Lad småkoge (så det koger ind) indtil pizzaen skal klargøres og i ovnen.
  4. Pestoen laves: find en minihakker og put basilikum, pinjekerner, hvidløg, parmesan i og blend godt. Tilføj derefter olien lidt efter lidt.
  5. Skyl rejerne og hæld vandet fra.
  6. Åbn mozzarella posen og riv i mindre stykker.
  7. Del pizzadejen i to. Rul pizzadejen ud med en kagerulle på bagepapir. Smør med tomatsaucen i bunden, put derefter mozzarella og rejer på.
  8. Bages i forvarmet oven v. 200 grader i ca. 10-15 min.
  9. Pyntes med pesto og evt. friske basilikumsblade.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*