Fastelavnsboller med remonce og chokolade

Fastelavnsboller med remonce og chokolade

image_pdfimage_print

Jeg fik sådan lyst til at lave fastelavnsboller, var lang tid siden jeg havde lavet det sidst. Jeg er SÅ glad for resultatet. Godt det ikke er fastelavn endnu, så jeg har en undskyldning for snart at bage dem igen
Jeg er ikke så vild med flødeskum og gul creme – som de meget klassiske versioner, så jeg brugte remonce og chokolade i stedet for.

De kan hurtigt blive tørre, når de er bagt. Så hvis du laver dem før de skal serveres, kan du evt. fryse bollerne ned (adskilt på et skærebræt eller lign) og kom de ubagte boller i fryseren indtil de er hårde, så kan de pakkes tæt i nogle poser og bages nogle timer før servering, så de kan nå at afkøle og få glasur på.

Ingredienser - ca. 16 stk.

  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1,5 dl mælk
  • 5,5 dl hvedemel
  • 1 vanillestang (jeg brugte ca. 1 spsk. kværnet vanille fra dr.oetker)
  • 1/2 tsk. salt

Fyld, glasur og pynt

  • 100 g sukker
  • 100 marcipan
  • 100 blødt smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1,5 bæger past. æggehvider (ca. 2,2 æggehvide)
  • 2,5 dl flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. usaltede pistacienødder
  • 2 spsk. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en gryde (den må ikke koge, er den for varm ødelægger den gærets funktion).  Tag af blusset.
  2. Udblød gær i den lune mælk. Og dernæst smelt smørret i massen.
  3. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål (mel, sukker, salt, vanillestang)
  4. Tilføj æggene i mælkemassen.
  5. Bland begge masser sammen til en dej, ælt den igennem og stil til hævning i 30 min.
  6. Imens de hæver hakkes chokoladen fint.
  7. Lav derefter remoncen – bland sukker og marcipan (ælt med hænderne), tilføj nu blødt smør og pisk det sammen med en elpisker.
  8. Rul den færdighævede dej tyndt ud til en firkant med en kagerulle. Skær dejen ud i 16 små firkanter.
  9. Kom en stor teske remonce i midten af hver firkant og kom lidt hakket chokolade ovenpå.
  10. Tag enderne ind og saml den på midten.
  11. Vend siden med samlingerne nedad mod bagepapiret, så bollerne holder sig lukket.
  12. Bag bollerne ved 180 grader i ca. 15 min.
  13. Afkøl på en bagerist.

Glasur

  1. Hvid glasur: 1,5 dl flormelis, 1 bæger past. æggehvide (svarer til 1,5) og 1 tsk. koldt vand.
  2. Mørk: 1 dl flormelis, 1/2 bæger past. æggehvide (svarer til 0,75), 1 spsk. kakaopulver.
  3. Bland begge dele i hver deres skål og brug en spiseske.

Pynt

  1. Hak pistacienødderne fint.
  2. Kom glasur på de afkølede boller. Kom hvid og mørk glasur på og pynt med pistacie og frysetørret hindbær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*