Citronkage

Citronkage

image_pdfimage_print

Op til min fødselsdag, gik jeg og overvejede hvilken kage jeg skulle servere for mine gæster. Fik en sjov trang til at lave citronkage (for mig er det lidt bedstemoragtigt:)). Måske fordi jeg hurtigt kan få for meget af alt for søde kager.

Ingredienser - 10 personer

  • 150 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • Saft + skal fra 1 økologisk citron

Citronglasur

  • 400 g flormelis
  • 1,5 spsk. kogende vand (start med 1 og kom evt. mere i alt afhængig af hvor tyk du ønsker glasuren)
  • 20 g blødt smør
  • Saft fra 1 citron
  • økologisk citron til at rive frisk skal over til at pynte ovenpå glasuren

Fremgangsmåde

  1. Rør det bløde smør og sukker godt sammen i en skål med piskeris
  2. Tilsæt derefter æggene. Tag et ad gangen og rør godt rundt efter hvert æg
  3. Skær marcipanen i små stykker/eller riv på et rivejern og rør det i dejen.
  4. Tag en si og sigt bagepulver + mel heri og put ned i dejen.
  5. Rør godt sammen til en ensformig dej.
  6. Tilsæt til sidst citronsaft og citronskal (OBS at du kun bruger det yderste af skallen, det hvide lag under skallen er meget bittert, og skal undgås).
  7. Find en rugbrødsform og beklæd med bagepapir.
  8. Hæld dejen i formen og bag i forvarmet ovn på 170 grader, midterst i 30 min.
  9. Afkøl kagen på en rist.

Imens kagen afkøler, kan du lave glasuren.

Hæld flormelis i en skål og tilsæt vand og smør. Rør godt sammen. Tilføj nu citronsaft. Puttes på kagen, når den er helt afkølet (ellers smelter glasuren). Pynt evt. med lidt revet økologisk citronskal på toppen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*