SAMSUNG CAMERA PICTURES

Blomkålssalat med vindruer og cheddar

image_pdfimage_print

Salater, er en af de ting jeg altid prøver at lave i variationer. Man kommer nemt til at tænke på agurk, salat og tomat – men der er ikke så mange fibre og mæthed i forhold til de grovere grøntsager som kål, squash mm. Denne salat kan varieres og eks. druer kan byttes ud med anden frugt (jordbær, melon mm).

Ingredienser - 4 personer

  • 1 blomkål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 50 g pinjekerner (ristet af på panden i få minutter, til de får farve)
  • Saft fra 1 lime
  • 2 spsk. olie (koldpresset rapsolie)
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, Peber
  • 1/2 bakke vindruer
  • 50 g lagret cheddar ost

Fremgangsmåde

  1. Riv blomkålen fint på rivejernet / eller skær i tynde skiver
  2. Bland en dressing af olie, persille, basilikum, limesaft og hvidløg. Smag den til med salt og peber.
  3. Skyl vindruerne og halver dem
  4. Skår cheddarosten i små firkanter
  5. Hæld blomkålen i et fad. Hæld dressing over. Pynt med vindruer, cheddarost og ristede pinjekerner.
  6. Pynt evt. med friske krydderurter (persille og basilikum):

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*