Blinis ligner en amerikansk pandekage, men den minder mere om en brøddej med gær. Du kan variere med alverdens fyld ovenpå. Jeg havde ikke fået fat i en blinispande, men det gik helt fint uden. De ser super ud når de serveres på et fad med flere etager som på billedet. Servér som tapas, appetizer eller forret.
Ingredienser 8 personer (3 pr. mand)
- 3 dl hvedemel
- 1 dl boghvedemel
- 4 tsk. tørgær
- 1 tsk. salt
- 2 æg
- 2 dl sødmælk
- 2 dl creme fraiche 18 %
- Smør til stegning
Tilbehør
- 1 stor pakke røget laks i skiver
- 1 bøtte frisk dild
- 1 Philadelphia ost (naturel)
Fremgangsmåde
- Sigt hvedemelet i en si over en skål.
- Når det er sigtet, blandes det med boghvedemelet, salt og tørgæren.
- Varm mælken i en gryde, så det er lunt og tag af varmen. Ikke for varmt – så ødelægger det gærens funktion.
- Æggene deles i blommer og hvider.
- Pisk æggeblommer, creme fraiche og mælk sammen.
- Brug elpisker, når du blandet melmassen med æggemassen. Det bliver en tyk dej.
- Stil på køl i ca. 1 time.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen fra køleskabet.
- Når de er vendt i dejen, stilles den atter på køl i 1 times tid. (obs dejen hæver meget og minder meget om en almindelig ‘bolle’dej).
- Kom smør på en varm pande og smelt det.
- Put en klat på panden svarende til ca. 1 spsk. pr.stk.
- Dejen hæver godt op og bliver høj.
Seneste kommentarer