SAMSUNG CAMERA PICTURES

Asiatisk nudelsalat

image_pdfimage_print

Jeg er vild med asiatisk mad pga. de mange krydderier, som giver en masse smag. I denne ret er det koriander, hvidløg, citrongræs, chili og hvidløg som primært giver smagen. Det er en frisk ret med salat og en del kan forberedes i forvejen.

Denne version er med svinekød, men har også før lavet den med oksekød (flanksteak), hvilket også er super lækkert.
Hvis du spiser LCHF, kan du erstatte ægnudlerne med Sheritaki nudler uden kalorier i.

Ingredienser
3 personer tilberedning ca. 1 time (da kødet skal hvile)

Marinade

  • 2 skalotteløg
  • 2 stk. citrongræs
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2,5 spsk. rørsukker (evt. alm. sukker)
  • 1 spsk. Soya
  • 1, 5 tsk. hvid stødt peber
  • 4 fed hvidløg

Kød

  • 500 g svinemørbrad

Frisk 'sovs'

  • 1/2 dl rørsukker (eller alm.)
  • 1/2 dl eddike
  • 1/2 dl fiskesauce
  • 1,5 dl kold vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 røde chilier (afhængig af hvor stærke de er)

Øvrige

  • 2 gulerødder
  • 1/2 iceberg salat
  • 1 agurk
  • 180 g ægnudler (passer med 1 ‘blok’ pr. mand)
  • 1 dl peanuts
  • 1 spsk. smør
  • Frisk koriander

 

Fremgangsmåde


Marinade og kød:

  1. Hak løg, hvidløg og citrongræs fint. Hæld det og de øvrige ingredienser til marinaden i en mini-hakker/blender. Blend det sammen til en tyk masse.
  2. Puds svinemørbraden og skær i 1 cm tykke skiver.
  3. Put marinaden og kødet i en frysepose og lad trække min. 30 min i køleskabet.


Frisk sovs

  1. Hak hvidløg og chili fint.
  2. Find en skål og hæld alle ingredienserne til ’sovsen’ sammen og bland med det hakkede hvidløg og chili.
  3. Lad den stå lidt, så sukkeret bliver opløst.


Tilbehør

  1. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern.
  2. Hak iceberg salaten i små stykker.
  3. Skær agurk i tynde stave.
  4. Skær peanutsne i små stykker.
  5. Sæt vand over i en gryde med salt og kog nudlerne som anvist på pakken. (5-6 minutter, tog dem jeg købte). Når det er kogt, skyldes med koldt vand og vandet hældes fra.


Kødet

  1. Find en pande og put 1 spsk. smør herpå.
  2. Put det marinerede kød på panden og steg i ca. 2-3 min på hver side.


Anretning

  1. Put salat, gulerødder og agurk nederst i en dyb skål.
  2. Put en håndfuld nudler ovenpå.
  3. Hæld den friske ’sovs’ over.
  4. Put kødet på og drys med peanuts og frisk koriander.

Anretning

  • Put salat, gulerødder og agurk nederst i en dyb skål.
  • Put en håndfuld nudler ovenpå.
  • Hæld den friske ’sovs’ over.
  • Put kødet på og drys med peanuts og frisk koriander.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*